Épp most kezdted a játékot és még csak ismerkedsz a Battle Royale világával, vagy csak szeretnél többet megtudni róla mielőtt letöltöd? Cikksorozatunk első részét neked írtuk, de akár a haladó játékosok is találhatnak benne újdonságot, tippet.

A Fortnite Battle Royaleban egy repülő buszból kiugorva egy óriási szigeten küzd meg 100 játékos egymás ellen, miközben az idő teltével a pálya egyre szűkül. A szigeten landolva mindössze egy csákányunk van, a fegyvereket és további tárgyakat, alapanyagokat nekünk kell megszereznünk. A szabályok nagyon egyszerűek: az nyer aki utoljára életben marad!

Mit látunk a képernyőn?

1. Alul az életünk, felette pedig a pajzsunk szintje.
2. A tárban lévő lőszerünk, majd a táron kívül nálunk lévő lőszerek száma az adott fegyverhez.
3. Táskánkban található fegyverek és tárgyak, valamint az ahhoz rendelt billentyűk.
4. Felhasználható alapanyagok típusa és mennyisége.
5. Aktuális viharfázisból hátralevő idő, életben maradt játékosok száma, öléseink száma, valamint fölötte a radar.
6. Iránytű.
7. Solo játékosként a saját nevünk és életünk, duo vagy squad csapatban a társak neve és életünk.

Fázisok

Pre-game – Várakozás

A játék kezdete előtt egy várakozóban találjuk magunkat, ahol az ész nélküli lövöldözésen, csákánylendítgetésen és rohangáláson kívül mást nem tudunk csinálni. Amint elérjük a megfelelő létszámot, indul a játék.

Repülő busz – Ugrás

A játék kezdetén a repülő buszon találjuk magunkat, ahonnan indulás után 15 másodperccel ugorhatunk. 55 másodperc áll rendelkezésre, hogy elhagyjuk a járatot. A repülő buszról a következő fejezetben tudhatsz meg többet.

Early game – Gyűjtögetés

Ugrás után jó esetben földet érünk és elkezdhetünk fegyvereket, lőszert és alapanyagot gyűjteni. Az ugrási fázis vége után 60 másodperc múlva tudjuk meg, hogy hol fog kialakulni a vihar, tehát, hogy a sziget mely részérére kell mennünk, hogy ne haljunk meg.

Amint letelik a 60 másodperc, tisztában leszünk vele, hogy kell-e futnunk és, ha igen mennyit. 3 perc 20 másodperc letelte után kezd el szűkülni a térkép, de ez nem azt jelenti, hogy ennyi idő múlva már a biztonságos zónában kell lennünk. A szűkülés 3 perc alatt megy végbe, így még van időnk felfedezni a területet akkor is, ha messze vagyunk a vihar szélétől.

Ebben a fázisban másodpercenként 1 életerőt veszítünk, ha a viharban maradunk. Próbáljunk meg hatékony fegyvereket gyűjteni és ahhoz lőszereket, valamint nem árt, ha találunk legalább egy pajzsnövelő italt. Próbáljunk meg olyan területekre eljutni ahol minél több ládát találtok – erről bővebben további cikkünkben lesz szó.

Mid game – Túlélés

Ha eddig túléltük a mérkőzést, nincs mást tennünk, mint figyelnünk a biztonságos területek váltakozásaira és túlélni az ellenséges játékosokkal való találkozást. Ahogy telik az idő, egyre kevesebb idő kell ahhoz, hogy végbe menjenek a területváltozások, viszont a sebesség ezzel szemben csökken, így akár a búra szélénél mozogva a vihar előtt haladhatunk, ezzel biztosíva magunkat afelől, hogy ne lőjenek minket hátba.

Mid game során a játékosok száma nagyban lecsökken, viszont fegyverarzenáljuk egyre nő, így próbáljunk meg mi is lépést tartani, hogy a végső fázisban labdába tudjunk rúgni.

Late game – Harc a végsőkig

A játék utolsó fázisához körül-belül 15-20 perc alatt érünk és a játékosok száma 10-re csökken. Ekkora már érdemes sok lőszert és hatékony fegyvereket felhalmoznunk és – játékstílusunktól függően – sok-sok alapanyagra is szükségünk lesz. Ha mi nem is szeretnénk építkezni, gondoljunk arra, hogy valaki más nagy valószínűséggel igen, ezért próbálj meg megtartani egy Rocket vagy Grenade Launchert az épületek vagy más objektumok lerombolásához.

A játék során sok fegyver és lőszer elhasználódik, valamint kárba vész, de nem kell aggódnunk! Kompenzálásként ellátmányt biztosító ládák – Supply Dropok – esnek az égből, melyekben a ládáktól jobb minőségű tárgyakat találunk.

Repülő busz?

A játék első fázisában egy hőlégballonra erősített iskolabuszon ülünk, amely mindig más és más irányból szeli keresztül a szigetet. 55 másodpercünk van elhagyni – leugorni – a buszt és egy nekünk szimpatikus helyen landolni.

Az ugrást követően zuhanórepülés folytatunk, majd a földfelszínhez közelebb érve automatikusan kinyílik siklóernyőnk vagy esernyőnk. Az ernyő kinyitása manuálisan is lehetséges, viszont így jóval később érünk földet.

Zuhanás közben a felszínnel derékszöget bezárva érünk leggyorsabban a felszínhez. Így a legkisebb a légellenállás és iskolában is megtanultuk, hogy “két pont közötti legkisebb távolság az egyenes”. Az ernyővel történő repülés ennek az ellentettje, itt a felszínnel párhuzamosan repülve van a legnagyobb sebességünk. E két tényezőt figyelembe véve hamarabb odaérhetünk a kiszemelt ponthoz, mint ellenfeleink!

Végszó

Cikkünk első része a kezdő játékosoknak kedvez, a második részben beszámolunk a tárgyakról, alapanyagokról, építkezésről és a szigetről részletesen. Szeretnél a fegyverekről olvasni? Akkor itt nézz szét.


Te miről olvasnál leírást? Írd meg kommentben!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz!